Kirjoitukset

Pysytään kartalla

Meillä kaikilla taitaa olla tuntemus siitä kun on eksyksissä. Joskus metsä ei enää näytäkään tutulta tai autolla ajaessa ei osoitetta tahdo löytää millään. Olen huomannut, että aika jota elämme vaatii majakoita, jotka valaisevat tietä silloin kun kulkeminen on vaikeaa ja tie hämärän peitossa.

Ehkä on niin, että etsimme vastauksia liian kaukaa. Monet arkiset kysymykset on helppoa ratkaista ja useat tilanteet hoitaa vain yksinkertaisesti aika. Olen viime viikkoina saanut useita kertoja myönteisiä vastauksia kyselylle kun olen ehdottanut raamattuopetuksen lisäämistä. Muistan omasta nuoruudestani kun lähes joka viikko kokoonnuimme tutkimaan Raamattua kirja ja luku kerrallaan. Tutuksi tulivat monet keskeiset asiat. Vieläkin noiden luentojen anti kantaa.

Matteuksen evankeliumin 22.luku haastaa meidät pohtimaan mikä on Raamatun ja Jumalan Sanan asema ja merkitys? Jakeessa 29 on kirjoitettu: ” Jeesus vastasi heille: Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa”. Jeesuksen viesti on selvä. Ilman Raamatun sanaa olemme eksyksissä, emme pysy kartalla tai osaa suunnista vaikeiden asioiden tai valintojen keskellä. Raamattu on majakka jonka valo ei sammu.

Seurakunnissa rukoilemme herätystä. Se on hyvä ja niin pitääkin olla. Itse rukoilen aivan erikseen raamattuherätystä. Sitä, että Raamattu saisi sille kuuluvan paikan entistä vahvemmin ja rohkeasti uskaltaisimme taas kokoontua raamattuluentojen ääreen. Voisiko niiden aika olla jo alkavana syksynä?

Tero Huvi
Pastori